به گزارش سرویس مسجد خبر پایگاه تخصصی مسجد، پنجشنبه ۲۹ دیماه امسال مصادف است با "روز غزه" و به این مضمون دیرینهای از نامگذاری و حوادث این روز را ذکر میکنیم.
بهخاطر سرپوش گذاشتن رسانههای غربی بر جنایات رژیم صهیونیستی و از طرفی هم بهخاطر حماسهآفرینی مردم مظلوم غزه در دفاع از سرزمینشان نمایندگان مجلس در شهریورماه ۱۳۸۸ روز ۲۹ دیماه را به نام روز ملی غزه نامگذاری کردند. روز غزه مانند روز جهانی قدس فرصتی است که فریاد مظلومیت و حقطلبی مردم مظلومش به گوش جهانیان برسد.
نظام مقدس جمهوری اسلامی همواره شعار دفاع از مظلومین را در مقابل زورگویان سرلوحه قرار داده است و مسئله فلسطین و دفاع از مسلمانان آن سرزمین از دغدغههای مردم ایران اسلامی بوده است. در طول سالهای اشغالگری رژیم صهیونیستی، امام خمینی (ره) با درایت خود در نامگذاری روز جهانی روز قدس، حمایت از فلسطینیان را بهعنوان یک مسئله راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین کرد که ما به آن پایبند بوده و هستیم.
غزه خط مقدم مسلمانان و شیعیان در مقابله با اسرائیل
غزه به دلیل اینکه خط مقدم مسلمانان و شیعیان در مقابله با اسرائیل است و همچنین نزدیکترین مکان برای ضربهزدن به پیکره رژیم اسرائیل است برای ما مسلمانان اهمیت استراتژیکی دارد. نوار غزه به دلیل نزدیکی به مصر که شاهراه انرژی و امنیت اسرائیل بوده و از طرفی هم آنها با تصرف این منطقه میتوانند کل فلسطین را اشغال کنند و دغدغه آسیبپذیری خود را از بین ببرند برای اسرائیل هم دارای اهمیت فراوانی است.
چرا غزه بهعنوان نماد مقاومت مطرح شده است؟
نوار غزه در جنوب غربی سرزمینهای اشغالی فلسطین، با مساحتی بیش از ۳۶۰ کیلومترمربع واقع شده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این باریکه هم مرز با مصر، فلسطین و ساحل مدیترانه است. رژیم صهیونیستی با محاصره دریایی و زمینی این منطقه باعث شد که تنها راه ارتباطی این منطقه با دنیای خارج، تنها گذرگاه "رفح"، در مرز مشترک با مصر باشد.
باریکه ۳۶۰ کیلومتر مربعی غزه در سال ۲۰۰۵ و پس از ۳۸ سال تحملِ اشغالِ توأمِ با مبارزه و مجاهدت و مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست، توانست اشغالگران را از غزه اخراج کند. این مهم در حالی رخ داد که در سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی این منطقه را که تحت کنترل دولت مصر بود؛ طی نیم ساعت با شکست ارتش عربی مصر، اشغال کرده بود. در واقع با آزادسازی غزه از اشغال، امید برای آزادسازی بخشهای دیگر سرزمین در اشغال فلسطین، افزایش یافت.
مقاومت ساکنان محدود، محصور و مظلوم غزه با دستان خالی مقابل نظامیان صهیونیست به ملتهای عربزبان نشان داد که میتوان با توکل به خدا، عزم و بردباری، زورگویان عالم را به خاک زبونی و مذلت نشاند.
هفتم دیماه ۸۷، روز حمله رژیم صهیونیستی به غزه و آغاز عملیات سرب گداخته علیه مقاومت بود. این رژیم باورداشت طی یک دوره کوتاه ۷ تا ۱۰ روزه میتواند جریان مقاومت را از بین ببرد یا آنکه آن را تا حد زیادی تضعیف کند بهطوریکه توانایی مخالفت با طرحهای اسرائیلی، آمریکایی را نداشته باشد اما پس ۲۲ روز مفتضحانه از نوار غزه مجبور به عقبنشینی شد.
هر حرکت آزادیبخش و ضداستکباری در جهان آثار و برکاتی دارد که در گذر زمان مشخص میشود، از این رو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران روح تازهای به کالبد گروهای مقاومت در خاورمیانه بخشید بهطوریکه تابوی شکستناپذیری رژیم صهیونیستی در دو میدان جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه در هم شکست.
پیروزیهای غزه در جنگ ۸ روزه و ۲۲ روزه به مردم دنیا نشان داد که قدرت ایمان در مقابل تجهیزات نظامی و سازوبرگ ارتش دوم دنیا پیروز شد و هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد. این پیروزیها از طرفی هم باعث برهم زدن معادلات غرب و اسرائیل در منطقه غرب آسیا و همچنین کاهش محبوبیت سردمداران رژیم اسرائیل بین مردم و افزایش اعتبار و عزت جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان بین مسلمانان جهان شد. سانسور خبری شدید رسانههای غربی از جنایات اسرائیل در این منطقه، حمایت آمریکا، اروپا از اسرائیل و وتو لایحهها و قطعنامههای ضد اسرائیلی باعث سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات رژیم اسرائیل در این منطقه شده است.
حماس و حزبالله فرزندان مقاومت
حماس در فلسطین و حزبالله در لبنان از جمله گروههای مقاومت در منطقه هستند که با تأسی از ملت ولایتمدار ایران ضربههای مهلکی به اعتبار رژیم صهیونیستی در جهان زدند و ماهیت ضدبشری، اشغالگری و جنایتکار آن را بر همگان روشن کردند.
ملتهای مسلمان بعد از غلبه حزبالله و حماس بر رژیم صهیونیستی فهمیدند که کمی عِده و عُده تأثیری بر نتیجه پایداری و حقطلبی آنها ندارد از این رو در مصر، تونس و لیبی توانستند دیکتاتورهای زمان را از اریکه قدرت به زیر بکشند.
پس از جنگ ۲۲ روزه، صهیونیستها بارها تلاش کردهاند تا مقاومت در غزه را بهنوعی تضعیف و از بین ببرند.
لذا مجموعهای از اقدامات را دراینارتباط تعریف کردند:
1- محاصره همهجانبه باهدف فروپاشی اجتماعی غزه و قراردادن مردم غزه در مقابل محور مقاومت
2- تغییر نگاه حمایتی رژیمهای عربی به مقاومت از طریق روند آشکارسازی روابط عربی - اسرائیلی
3- فعالسازی جریان سازش فلسطینی به رهبری ساف علیه مقاومت در غزه
4- محدودسازی فعالیتهای سیاسی و فرهنگی مقاومت غزه در کشورهای اسلامی
5- تروریستی معرفی کردن مقاومت غزه مانند آنچه که رژیم سعودی پس از صدور دستورالعمل دونالد ترامپ در ریاض انجام داد
6- ترور رهبران مقاومت در غزه و کشورهای دیگر
7- ترور و بازداشت شخصیتهای مقاومت در کرانه باختری رود اردن
8- حملات متعدد موشکی، توپخانهای و بمباران به غزه باهدف تشدید ویرانیها و گسترش مشکلات و معضلات معیشتی و... از جمله اقداماتی است که رژیم صهیونیستی و رژیمهای خائن منطقه و البته جریان خائن
فلسطینی به رهبری محمود عباس علیه غزه انجام دادهاند.
قدرت غزه و توازن وحشت
اما در همه این سالها مقاومت در غزه ایستادگی کرده است و مردم غزه نعمت بزرگ رهایی وطن از اشغال را با حمایت از مقاومین غزه شکرگزار بودهاند و همین همراهی مردم با مقاومت و بهنوعی اینهمانی مقاومت و مردم در کنار حمایتهایی که از حلقههای دیگر مقاومت و خصوصاً ایران بهعنوان رهبری جبهه مقاومت دریافت کرده، در حال حاضر در معادله درگیری به مرحلهای از قدرت رسیده است که نوعی توازن وحشت و بازدارندگی را با رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است.
اینکه مقاومت در غزه خود را نسبت به تحولات در دیگر حوزههای مقاومت مانندِ لبنان، عراق، سوریه، یمن و حتی در ارتباط با انتقام سخت از امریکا به دلیل ترور فرماندهان بزرگ محور مقاومت متعهد و مسئول میداند، پاسخ درستی به این سؤال است که چرا غزه بهعنوان نماد مقاومت مطرح شده است.
برایناساس شایسته است که این روز از طرف همه جوامعی که بهنوعی متأثر از سلطه جریان صهیونیستی هستند؛ گرامی داشته شود. چرا که این روز در واقع طلیعهای برای آزادی فلسطین از نحر تا بحر است. هرچند امسال روز غزه در حالی گرامی داشته میشود که بزرگ فرمانده مقاومت یعنی سپهبد شهید قاسم سلیمانی، از سوی شقیترین و شیطانیترین ساختار زمان ترور شد و اشتیاقش به شهادت پایان گرفت اما حماسه چند ده میلیونی عاشقان مقاومت در ایران و بسیاری از کشورهای جهان نشان داد که مقاومت در مرتبهای رفیع قرارداد و گرمای مقاومت تا رهایی جهان از سلطه صهیونیسم رو به فزونی خواهد داشت.