سرویس مسجد خبر
به همت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام؛

کتاب موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن منتشر شد

کتاب موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن منتشر شد
(چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲) ۱۵:۰۵

به همت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام اثری تازه و بدیع در فقه مقارن با موضوع مسجد با عنوان موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن منتشر شد.

به همت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام اثری تازه و بدیع در فقه مقارن با موضوع مسجد با عنوان موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن منتشر شد.

 

مؤلف کتاب حجت الاسلام بهشتی دامغانی است که اثر قبلی وی «اخباری گری، تاریخ و عقاید» مورد توجه محققان قرار گرفت و عنوان پژوهش برتر کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب سال حوزه را به خود اختصاص داد.

 

نویسنده این موسوعه در حاشیه رونمایی از جلد اول اثر گرانسنگ (موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن)  در گفت وگو با خبرنگاران گفت: با لطف خداوند و عنایات خاصه اهل بیت علیهم السلام، جلد اول موسوعه احکام مسجد در فقه مقارن در ۵۸۸ صفحه به زبان عربی با عنایت ویژه فقیه عالیقدر حضرت آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی و به همّت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام منتشر شده است.

 

وی افزود: این موسوعه با جمع آوری مباحث پراکنده فقهی درباره مسجد در کتب مختلف به صورت منسجم و فصل بندی مناسب، توانسته اثر بدیعی در حوزه خود به وجود آورد.

از امتیازات این کتاب استفاده از منابع دست اول و بسیار گسترده از فقهای درجه یک و مطرح مذاهب خمسه است.

 

حجت الاسلام بهشتی در ادامه گفت: اولین موضوع این کتاب درباره شرایط تحقق مسجد از جمله وقف مسجد است که از دیدگاه مذاهب پنج گانه بررسی و از زوایای گوناگون بحث شده است. در ادامه به ۱۱ آیه درباره مسجد از نگاه مذاهب فقهی پرداختیم که از مباحث جالب آن بناء بر قبور، زینت مسجد و منزلت مسجد است.

 

کتاب موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن منتشر شد

 

وی بیان کرد: اهتمام به تعمیر و نظافت مسجد، تفاوت مسجد با مصلی، حضور مستمر در مسجد، ثواب فراوان نماز خواندن در مساجد، حکم مجاوران مسجد، مسجد محل تعلیم و تربیت، اعتکاف در مسجد، احکام اذان و موذن، احکام امام جماعت مسجد، آداب ورود، سکون و خروج از مسجد، مکروهات و منهیات مسجد از دیگر مباحث این کتاب است که با بیان فتاوای مذاهب مختلف به مباحث این کتاب تنوع خاصی بخشیده و کتاب سترگی را در فقه مقارن با موضوع مسجد پدید آورده است.

 

مؤلف «موسوعة أحکام المسجد فی الفقه المقارن» گفت: مطالعه این کتاب را به محقّقان و پژوهشگران فقه مقارن و نیز برای مبلغان و سخنرانان توصیه می کنیم که با توجه به موضوعات بسیار بکر مطرح شده در این اثر، می توان جلسات جذابی برای مستمعین و مخاطبان در زمینه مساجد داشت.

 

وی در پایان افزود: علاقمندان می‌توانند جهت تهیه این اثر به نمایشگاه و فروشگاه های کتاب مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در قم و مشهد و نیز فروشگاه بوستان کتاب و انتشارات دلیل ما مراجعه کنند.