به گزارش مسجدخبر به نقل از خبرگزاری تسنیم، یکی از بحرانهای حال حاضر جهان، فراگیری شیوع ویروس کرونا است، از زمان شیوع این ویروس خیلی از کشورهای دنیا در تلاشاند تا با کمکهای دولتی و یا بخش خصوصی از فراگیری این ویروس و همهگیری آن جلوگیری کنند. در همین شرایط در کشور ما پایگاههای جهادی متعددی درون مجموعههای مردمی همچون هیئت و مسجد وجود دارند که در کنار دستگاههای دولتی و بخش خصوصی توانسته خدمات شایانی را به مردم ارائه کند، از زمانی که کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده مطرح شد تا وقتی که بسیاری از اقشار جامعه به خاطر شرایط اقتصادی آسیبدیدند این مسجدیها و هیئتیها بودند که بیمنت به تأمین نیازهای مردم پرداخت.
مسجد همچنان در شرایط بحرانی کارکردهای خود را داشته و در نظم اجتماعی جامعه بسیار تأثیرگذار است، البته این کارکرد نه تنها برای ایام کرونا بلکه از پیش از انقلاب در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع از حقوق مردم تا دوران دفاع مقدس و پس از آن همیشه وجود داشته و این نشان میدهد که مسجد همیشه در کنار مردم و کمککننده به کل کشور بوده است و تقش آن تنها در کارکردهای عبادی و معنوی مردم خلاصه نمیشود.
مسجد امام سجاد(ع) واقع در خیابان انقلاب خیابان فخر رازی از مساجد فعال در مرکز پایتخت، توانسته است خدمات فراوانی را به مردم این منطقه ارائه کند.
حجتالاسلام اسماعیل پهلوان امام جماعت مسجد امام سجاد(ع) در گفتوگو با تسنیم درباره فعالیتهای این مسجد در مقابله با کرونا گفت: پس از اعلام شیوع ویروس کرونا و فراگیری آن و سپس تصمیم ستاد مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی نماز جماعات، تلاش ما بر این بود که فعالیتهای مسجد در محورهای دیگر را آغاز کنیم، به همین منظور از اسفندماه باتوجه به محدود بودن مواد ضدعفونیکننده، شروع به توزیع محلولهای ضدعفونی در محله و بین خانهها کردیم.
وی ادامه داد: پس از ضدعفونی کردن محله و پخش محلول باتوجه به ناشناخته بودن کادر درمان در مواجه با این ویروس و شرایط فرسایشی برای بیمارستانها با کمک خیرین شروع به تولید آبمیوه و توزیع آن بین کادرهای درمانی و بیماران مبتلا کردیم، این روند را تا ماه رمضان ادامه دادیم و توانستیم 100 هزار بطری آبمیوه را در این فاصله زمانی توزیع کنیم.
امام جماعت مسجد امام سجاد(ع) با اشاره به تشدید شیوع این ویروس پس از تعطیلات اردیبهشت و ماه رمضان، گفت: باتوجه به شدت گرفتن شیوع کرونا کار ضدعفونی شبانه معابر و محله را به وسیله ماشین ضدعفونیکننده آغاز کردیم، همزمان با ماه رمضان قرارگاهی را در مسجد راهاندازی کردیم و شروع به تولید ماسک و دستکش یکبار مصرف کردیم، در ابتدا این کارگاهها در مسجد مستقر بودند اما کمکم برای جلوگیری از شیوع بیشتر و رعایت پروتکلها کار تولید ماسک را به داخل خانهها بردیم و تا به امروز 15 هزار ماسک تولید شده است.
حجتالاسلام پهلوان یادآور شد: پس از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مؤمنانه، شروع به جمعآوری کمکهای مردمی و خیرین کردیم، در همان گامهای اولیه در قالب این طرح توانستیم هزار بسته معیشتی را آماده و توزیع کنیم، اما پس از ماه رمضان و با شدت گرفتن این بیماری و آسیبپذیر شدن بسیاری از مشاغل تمرکز خود را بر تهیه و توزیع بستههای معیشتی گذاشتیم.
وی افزود: در ماه محرم و صفر نیز در کنار توزیع بستههای معیشتی به سمت پخت غذای گرم و توزیع آن در بین نیازمندان نیز حرکت کردیم، البته متناسب با ایام سوگواری برای بهره بردن مردم علاقهمند به عزاداری در محیط باز خیابان فخر رازی صندلیهایی تعبیه کردیم که مراسم روضهخوانی و عزاداری را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کردیم و خوشبختانه استقبال مردمی بینظیر بود و تعداد صندلیهای ما فراتز از 800 صندلی رفت و نیازمند فرش کردن خیابان شدیم.
امام جماعت مسجد امام سجاد(ع) ابراز داشت: در دهه پایانی صفر نیز ایستگاه صلواتی در مقابل مسجد راهاندازی کردیم که با رعایت پروتکلهای بهداشتی اقلامی چون بیسکویت، کیک و.... را به صورت صلواتی در اختیار مردم عزیز قرار میدادیم، در روز اربعین نیز علاوه بر ایستگاه صلواتی کار توزیع بسته ارزاق را نیز در دستور کار قرار دادیم.
حجتالاسلام پهلوان بیان کرد: باتوجه به تشدید شیوع ویروس کرونا در آغاز پاییز نیز ماسک را با سرعت بیشتر و به تعداد بالاتری تولید کردیم، همچنین باتوجه به سخت شدن شرایط اقتصادی شروع به پخت غذای گرم و توزیع بستههای معیشتی کردیم تا بتوانیم بخشی از مشکلات مردم را حل کنیم.
وی در مورد اقدامات اخیر این مسجد در مقابله کرونا گفت: با بالا رفتن تعداد مبتلایان و همهگیری این ویروس طی اطلاعیههایی که پخش کردیم از خانوادههای مبتلایان، سالمندان و کسانی که امکان خروج از منزل را ندارند خواستهایم اگر نیازمند ضدعفونی منازل خود هستند یا مایحتاج منزل خود را نمیتوانند تأمین کنند به ما اطلاع بدهند تا اقدامات لازم را انجام دهیم. حتی تست کرونا درب منازل را هم امکانپذیر کردیم تا کسانی که امکان درمانگاه یا بیمارستان رفتن را ندارند از این نظر مشکلی نداشته باشند.
مام جماعت مسجد امام سجاد(ع) تصریح کرد: به مدت یک ماه و نیم است که غرفه سلامت نیز در مقابل مسجد راهاندازی کردهایم و جمعی از خواهران و برادران جهادی هر روز از ساعت 15 تا 17 در این غرفه مستقر و کار غربالگری را انجام میدهند و چنانچه کسی نیاز به دکتر یا خانه بهداشت داشته باشد سریعاً کار انتقال آن را انجام میدهند، البته امروز مقداری سوپ که در طب سنتی هم سفارش شده است پخت و طبخ خواهد شد.
حجتالاسلام پهلوان اضافه کرد: در این ایام کرونا در بخشهای دیگری چون تهیه تبلت برای دانشآموزان، جهیزیه برای خانوادههای نیازمند، پوشاک گرم برای فصل زمستان، تهیه شیرخشک برای کودکان، کمک به کارگران بیکار شده، کمک به مستأجرین که در این شرایط دچار مشکل شدهاند را نیز داشتهایم.
وی در پایان در مورد نوع مواجه مردم با مسجد در این ایام گفت: بسیاری از مردم وقتی خدمات مسجد را دیدند از این خدمات استقبال کردند و تا جایی که امکان داشتند در خدماترسانی بهتر مسجد کمک کردند، برای نمونه در این شرایط خانمی به ما مراجعه کردند که به تازگی از خارج از کشور بازگشتند و با کارهای پزشکی آشنا بودند و پس از خدمات پزشکی ما در مسجد هر روز در غرفه سلامت ما را یاری میکنند.
پایان پیام/